RSS

GOD JUL!För den är på väg nu!Här kommer finnas tips och recept som kan vara bra att ha,så titta in här så ofta du kan!

Klapparna klara!

..ja nästan alla i alla fall..finns några till jag ska hämta på posten nästa vecka,men efter det är allting klart.

Jag jobba på värre än en nisse i går :)

Förstår inte det här med folk väntar tills sista minuten ?
Det är så skönt att vara klar då det tar lång tid slå in paket.

Idag tog jag fram min radiokaka och tog en titt,att byta ut blockchoklad mot bakchoklad var en höjdare!Smaken var exakt så som jag ville den skulle bli!

Idag tar jag lite time out när det gäller pyssel..tror jag ...;)

Beväpnad med nödvändigheter!

Snygga TILDA askar från PANDURO.Perfekta till mindre plagg!

Klar!


Klar!

Färdigkyld radiokaka!

RADIOKAKA

Jag hann med att baka lite i dag oxå,en god radiokaka.
Imorgon får vi se hur resultatet blev då den ska stå minst 12 timmar i kylen.

Receptet får ni här och mina bilder steg för steg!


Receptet ger

20
bitar

Ingredienser & Gör så här

  • 250 gram kokosfett
  • 200 gram bakchoklad
  • st ägg
  • 3 dl florsocker
  • mariekex

Gör så här;

Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Rör sakta och försiktig ner det ljumma chokladfettet i smeten.

Klä en avlång form, 1 1/2 liter med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan därefter kex och chokladsmet, avsluta med ett lager chokladsmet.

Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär i tunna skivor. servera genast.


smält choklad och kokosfett på svag värme

Vispa ägg och florsocker

Klä en avlång form med folie

Vispa smeten FLUFFIGT

Ta chokladsmeten..

...och rör ner i äggsmeten

Häll ett lager smet i botten

Varva med kex växelvis tills formen är full

Packa in noga och ställ i kylen

Julstök!

Idag har jag gjort julköttbullar,som blev fantastiskt goda.Ett tips är att spritsa ut dom,då slipper man allt kladd och oreda!En arbetsplats i kaos funkar inte för mej!

Receptet får ni här!

12 portioner.

Rör ner 1,5 dl ströbröd,1,5 dl mjölk och 2 dl grädde och låt svälla.
Rör ner 3-4 lagom stora rivna gula lökar samt 3 st ägg.
Vänd ner 1,5 kg blandfärs och krydda med salt,peppar och kryddpeppar.

Sen är det bara spritsa och steka!

Garanterat supergoda!