Imorgon får vi se hur resultatet blev då den ska stå minst 12 timmar i kylen.
Receptet får ni här och mina bilder steg för steg!
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
- 250 gram kokosfett
- 200 gram bakchoklad
- 3 st ägg
- 3 dl florsocker
- mariekex
Gör så här;
Smält kokosfett och blockchoklad på svag värme i en kastrull. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör sakta och försiktig ner det ljumma chokladfettet i smeten.
Klä en avlång form, 1 1/2 liter med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan därefter kex och chokladsmet, avsluta med ett lager chokladsmet.
Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär i tunna skivor. servera genast.
smält choklad och kokosfett på svag värme |
Vispa ägg och florsocker |
Klä en avlång form med folie |
Vispa smeten FLUFFIGT |
Ta chokladsmeten.. |
...och rör ner i äggsmeten |
Häll ett lager smet i botten |
Varva med kex växelvis tills formen är full |
Packa in noga och ställ i kylen |