Denna kaka fanns att köpa på kondis när jag var liten,och härstammar visst från 50-talet då folk ofta hade en bit till kaffet när de lyssnade på kvällsradion.
Hur som helst är den jättegod och en liten bit stillar suget efter något gott bra!
Den ska packas in väl och förvaras i kyl och håller länge!
Lycka till!
250 g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1 dl kakao
200 g kex, t ex Mariekex.själv använder jag avlånga kex då de är lättare placera i formen.
Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket poröst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumma fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.
Ett tips är att använda en engångsbakform som finns att köpa från bla. KALASFORM
De är bara att vända upp och ner och dra loss sidorna när kakan är klar.
Superpraktiskt och man slipper kladdet med bakplåtspappret!
Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.
Ett tips är att använda en engångsbakform som finns att köpa från bla. KALASFORM
De är bara att vända upp och ner och dra loss sidorna när kakan är klar.
Superpraktiskt och man slipper kladdet med bakplåtspappret!